Jisté je že jednotlivci to zkoušeli už od 80.let, ale počítám, že to bylo spíš jednorázové a rychle zapomenuté pozdvižení. Za sebe můžu říct, že významné bylo moje náhodné setkání s Kolouchem v kempu pod Sokoliki v roce 06, kde byla natažená lajna která nás spojila a ve dvou se to už lépe tahalo. Motivace byla veliká a vyústila v početný zájezd na Zakův fest do Scharnitz, kde jsme se přesvědčili o správnosti naší cesty a potkali další ostrůvek budoucí komunity ve složení Smolda, George a Jelen. To se psal rok 07 a první fesťák na Bišíku byl už nadohled.. lavina se utrhla a zaplavila Česko 
Kolouch se vrhl na propagaci vším co měl (zhuntované tělo, málo peněz a obrovské nadšení) a dneska si tu o tom píšem 

No a do toho ta Ostrava (město mezi městy..)

.pro oživení paměti: www.lezec.cz/clanek.… koukni i dole pod článek do komentářů, zajímavá diskuze
No a tady report z toho prvního Bišíku...ať se nenudíš
to je prekérní situace, asi budeš muset pořídit novej tyo
netancuje to malinko pod nohou? jinak jak je to starý? (a neřikejte že dva dny
)
. Zatim jsem tam byl od neděle každej den, mám to 2 minuty od baráku, takže se vyplatí zajít i na hodinku vyskákat stres. Už se tam prostřídalo 6 chodících lidí, takže kdyby měl někdo zájem se připojit...? Možností pro lajny kolem 10m dost, pro jibline tak kolem 5-10 míst hned u sebe, 30m, 40m a do blízké budoucnosti přizpůsobení 70m. frips.rajce.idnes.cz… Díky, díky moc
Navíc pár nových projektů v záloze ještě mám a to nemluvím o hajlajnách, které si letos s chutí přejdu znovu; tím mám na mysli především highline na Cimbuří, Ořešník, Dogu a další tradiční hajlajnové prásky.. Nezbývá, než dodat, nezapomeňte na SHS přivézt vedle dobré nálady a teplého oblečení také co nejvíce svých spansetů a lajniček (ideálně třítunových), nějaký ten šekl také přijde vhod, abychom mohli z této taškařice vytěžit vskutku maximum a plni radosti a nadšení si užili krásný víkend v dosud nezničeném kousku naší líbezné země.
? Já jsem zatim v mínusu jenom za leden, protože jsem byl asi nějakej napolozmrzlej, jinak si teď držim pravidelný dávky, ale za léto se toho naťape...
. Myslim, že si to nikdo nenechá ujít a už vůbec ne Dědánek
. Já se tam těšim jak malej kluk...možná ještě menší
V souvislostí s Ostrovem a Tisou mě napadá jedna zajímavá asociace: Qwjet- Hajlajnová fréza
FOTOlive
| Název | Délka | Výška |
|---|---|---|
| Mezi dvěma světy | 90 m | 10 m |
| Šachová partie | 55 m | 15 m |
| Caro-Kann | 55 m | 15 m |
| Přechod za kilo | 100 m | 9 m |
| Vzduchotechnika 5 | 36 m | 20 m |
| Datum | Lajner | Highline |
|---|---|---|
| 08.11.2025 | PavelK | Mezi dvěma světy |
| 08.11.2025 | Tučňák | Mezi dvěma světy |