A přidám ještě jednu poznámku: Jde o to, na čem se začátečník líp (rychleji, snáze) naučí chodit. Jelikož od září 2010 pravidelně sleduju každý pondělí děcka jak se na lajně učej, ( a mám tak srovnání)si myslím že můžu zodpovědně říct, že nevím!
Vypadá to, že na učení je pro někoho lepší 2,5cm a pro někoho 5cm , ale jak to zjistit před tím než si jí koupíš...nejlíp asi vyzkoušet. Máš někoho v okolí, kdo má lajnu a chodí na ní? Pokud jo a má řekněme klasiku 2,5 cm tak si kup Gibbona a naopak pokud už někdo ve Tvém okolí chodí po Gibbonce tak kup třeba Basic: www.slack.cz/E-shop/… Stejně je nejlepší chodit v nějaký partě!
co se týče kvality, tak lajny jsou skoro nesmrtelný, v 99% lajnu vyměníš z jinýho důvodu než že bys ji zničil, takže z tohohle hlediska je jedno co koupíš. V první řadě je třeba si položit zásadní otázku: Chceš raději trikovat a skákat a chodit jen okrajově a nebo spíš chodit a postupně chodit třeba delši lajny a dostávat se až třeba na 100+? Pokud chceš jen trikovat, kup gibbona, nejlepši je určitě JIB. Gibboni nejsou moc na chození, jsou opravddu spíš na to trikování, jsou totiž dvakrát tak široký než klasický lajny. Ale pokud se chceš postupně dopracovávat k delší a delší, kup určitě nějakou klasickou lajnu šířky 2,5cm a dýlky třeba 30m a postupně se k tomu dopracuješ. A trikovat se na ní dá taky, jen některý triky jsou na ní těžký, bolestivý nebo skoro nereálný, ale to jsou většinou hardcore triky, který tě teď opravdu nemusej trápit
A nebo pokud neřešíš prachy tak si kup prostě klasiku a když ti bude na triky chybět JIBka tak pak přikup gibona 
, ale to příjde) a to na 5cm popruhu moc dlouho nepůjde. Co se týče Gibbona tak nejlepší záležitost je jibline, ale to hlavně na skoky, chození fakt po jednopalcovym popruhu
. To jest můj názor a moje rada.
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
error 500